Thursday, 2 August 2012

Taugeh Lada Hitam

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Ini resipi yang paling simple, senang dan sedap! Ala-ala teppanyaki.

Taugeh Lada Hitam

Bahan-Bahan
  1. Taugeh - dibersihkan.
  2. Lada hitam - tumbuk.
  3. Garam.
  4. Minyak - sedikit sahaja (taknk pun tak apa)
Cara-Cara

  1. Panaskan minyak sedikit. Cukup dengan hanya meratakan/menyapu minyak di kuali.
  2. Masukkan taugeh dan kacau rata (taugeh akan mengeluarkan air)
  3. Taugeh dah agak masak (Jgn sampai layu nanti tk sedap) taburkan lada hitam dan garam.
  4. Kacau rata.
  5. Bolehlah tutup api
Senang kan? Kalau korang malas dan kesuntukan masa, resipi inilah yg paling sesuai. Sayur tu boleh juga digantikan dengan sawi. 



No comments:

Post a Comment